Pápalátogatás 2019

2019. március 1-vel útjára indult a Ferenc pápa érkezését előkészítő és fogadására ráhangoló virtuális oldal (www.pontifex.ro) honlapis, ahol minden haszonos, aktuális információról tájékozódhat.

És amennyiben a plébániánkon nem jelezte részvételi szándékát, virtuálisan is jelentkezhet az alábbi helyre katintva: Regisztráció

 

A Szentszék Sajtóirodája 2019. január 11-én nyilatkozott: „Őszentsége, Ferenc pápa, elfogadva Románia elnökének, az állami hatóságoknak és a romániai katolikus egyháznak a meghívását, apostoli látogatást tesz az országban május 31-től június 2-ig azzal a céllal, hogy meglátogassa Bukarest, Jászvásár és Balázsfalva városait, valamint a csíksomlyói Szűz Mária-kegyhelyet. A programot a megfelelő időben közzéteszik.”

Papa Francesco a fine maggio in Romania, nel “Giardino della Madre di Dio”

Si infittisce l’agenda dei viaggi internazionali di Papa Francesco: dopo il viaggio in Bulgaria e nell’ex Repubblica jugoslava di Macedonia, già annunciato per il 5-7 maggio, Papa Francesco completa il suo “giro” nei Paesi maggioranza ortodossa con la Romania, dove andrà dal 31 maggio – 2 giugno. Il motto del viaggio è “Camminiamo insieme”, “Să mergem împreună”.

Tovább …