Befele fordulás hasznossága – 3 tipp borongós napokra

Nem sokat váratott magára, gyorsan megérkezett az ősz! Újra iskola, vége a nyaralásoknak a munkahelyeken és az időjárás is jelzi, hogy a napos meleg időt egyre inkább felváltják az esős, borongós napok. Itt van pár tipp, hogy ne hasson rád ez negatívan!

Nem tudom ti, hogy vagytok vele, de amikor a meleg nyári napok után beköszönt az ősz,  akkor hajlamos vagyok arra, hogy ez kihasson a mindennapjaimra és a lelki életemre is. Ekkor nehezebben veszem észre az élet apró örömeit és szépségeit, inkább a problémák kerülnek előtérbe számomra. Ha azt tapasztaljuk, hogy hiába az új tanévkezdet, az új lendület, valahogy mégis elveszünk a gondjaink közepette, akkor mindig van, ami kimozdít ebből az állapotból.

Ferenc pápa szokásos szerdai audienciáján éppen arról beszélt, hogy ne adjunk teret az éjszakának, a keserű gondolatoknak az életünkben, hanem győzzük azokat le önmagunkban! Továbbá azt üzente, különösen nekünk, fiataloknak, hogy „…ahova Isten helyezett téged, ott remélj, mindig remélj!”

Íme, pár tipp, hogy reméljünk az őszi napokon is, hogy jövőre újra kitavaszodik és mondjunk búcsút a borongós kedvünknek!

Tovább…