Betlehemi láng

Központi Betlehemi lángátadó ünnepség a Szent Ágoston templomban.

December 16-án este indult világjáró útjára az a kis fénysugár, ami a cserkészek számára és minden keresztény ember számára azt szimbolizálja, hogy van remény ebben a rohanó világban arra, hogy egy szebb, jobb, boldogabb és békésebb világot teremtsünk – emelte ki a cserkész. Azt is megtudtuk, hogy a betlehemi békeláng idei mottója: Őrizd a lángot!

Mint arról a csíki cserkész tájékoztatott, az előző évek gyakorlatához hasonlóan advent negyedik péntekén (idén december 22-én) 16-18 óra között tartják meg Adventi Szeretetmorzsa akciójukat, amelyet több csíki civil szervezettel közösen szerveznek Csíkszereda karácsonyfájánál. A pénteki rendezvényen bárki átveheti a betlehemi békelángot, aki hazavinné azt otthonába. Ugyanakkor szombaton (december 23-án) Csík körzet cserkészcsapatai közös központi lángátadó ünnepséget tartanak a csíkszeredai Szent Ágoston-templomban a délután 6 órakor kezdődő szentmise után, amelyre szintén várnak minden érdeklődőt.

A csíki cserkészcsapatok maguk viszik településeikre a lángot, így az valószínűleg karácsony este jut el a templomokba. Tehát az előző évekkel ellentétben elmaradnak a vidéki lángátadó ünnepségek, mivel idén december 24-ére esik advent negyedik vasárnapja, így azokat nem akarták a szentestén tartott szentmisére időzíteni. Tovább…