Főegyházmegyei gyűjtés az árvízkárosultak megsegítésére

A Kovászna megyei árvízkárosultaknak szükségük van az adományodra.

A június végi és július eleji esőzések nagy károkat okoztak az egész országban. Az állapotokat szemlélteti az áradás által legsúlyosabban érintett Kovászna megyei Bácstelek és Márkosrét lakosságának helyzete is, amellyel a Caritas munkatársai terepszemléjük során megismerkedtek.

img 5212

A két településen közel 60 háztartást, iskolát és kultúrotthont árasztott el a víz, közel száz személyt kellett kimenekíteni, állatokat védett helyre terelni… Megrázó történeteket mondtak el a helybeliek a víz okozta pusztításról, sokuknak mindenük odaveszett, és még hosszú időbe telik, amíg sikerül valamennyire rendbe tenni az udvarokat, lakhatóvá tenni a házakat.
Sokan mások az előbbiekhez hasonló helyzetben vannak szerte az országban. Ezért a főegyházmegyei Caritas templomi gyűjtést kezdeményezett az árvízkárosultak megsegítése, az épületek felújítása érdekében, amelyhez a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye is csatlakozott.

Az árvízkárosultakkal való együttérzésünk kifejezéseképpen július 29-én, vasárnap ajánljuk fel templomi adományaikat erre a célra. Tovább…

http://www.caritas-ab.ro/hu/gyujtes-az-arvizkarosultaknak