Haladjuk meg félelmeinket és előítéleteinket!

Ferenc pápa üzenete romániai útja előtt:

Május 28-án este közzétették Ferenc pápa romániai apostoli látogatása előtti videoüzenetét. A Szentatya Klaus Johannis államfő meghívására május 31-én érkezik háromnapos apostoli útra az országba, melynek keretében június 1-jén Csíksomlyón szentmisét ünnepel a zarándokokkal.

Image result for ferenc pápa video

Kedves Testvéreim Romániában!

Az utazásig, amely közétek visz, csak néhány nap van hátra. Ez a tudat boldoggá tesz, és már most szeretném a szívből jövő köszöntésemet kifejezni.

Romániába megyek, egy szép és vendégszerető országba mint zarándok és testvér, és megköszönöm a köztársasági elnök és az állami szervezetek meghívását és az együttműködést. Már most átélem a találkozás örömét a pátriárkával és a román ortodox egyház szinódusával, ugyanúgy a katolikus lelkipásztorokkal és hívekkel.

A hit kötelékei, melyek bennünket egyesítenek, az apostoloktól erednek, különösen az a kötelék, mely Pétert és Andrást egyesítette, utóbbi a hagyomány szerint elhozta a hitet a földetekre. Testvérek voltak az Úrért vállalt vértanúságban is. Köztetek is annyi mártír volt, akár a közelmúltban, mint a hét görögkatolikus püspök, akiket örömmel fogok boldoggá avatni. Cselekedetük, amiért életük odaadását szenvedték el, sokkal erősebb örökség, mint hogy elfelejthetnénk. Közös örökség, amely arra hív, hogy ne távolodjunk el a testvértől, akivel ebben osztozunk. Tovább …