Jézus nem olyan követőket akar, akik rosszkedvűen bandukolnak mögötte!

A Szentatya augusztus 30-án a hivatás és a remény kapcsolatáról elmélkedett a délelőtti általános kihallgatás keretében. Hangsúlyozta: mindig erőt meríthetünk abból, ha emlékezünk Jézussal való barátságunk megszületésére, a kezdeti időkre.

Hogyan fedezhetjük fel saját hivatásunkat ebben a világban? Hivatásunk felfedezése sokféleképpen történhet, az evangéliumnak ez az oldala viszont azt üzeni nekünk, hogy a Jézussal való találkozás öröme az első, ami rámutat arra, hogy helyes úton járunk. Házasság, megszentelt élet, papság: minden igazi hivatás a Jézussal való találkozással kezdődik, aki örömet ad és új reményt ébreszt bennünk, aki a vele való egyre mélyebb, teljesebb találkozásra és az öröm teljességére vezet minket.

Az Úr nem olyan férfiakat és nőket akar, akik rosszkedvűen bandukolnak mögötte, és az örvendezés szele nem fúj szívükben. Kérdezem tőletek, akik itt vagytok a téren – mindenki magában válaszoljon –: a ti szívetekben ott fúj az örvendezés szele? Mindenki tegye fel magának a kérdést: „Ott van a bensőmben, ott fúj a szívemben az örvendezés szele?” Jézus olyan követőket akar, akik megtapasztalták, hogy a vele való együttlét végtelen boldogságot ad, amit az élet minden egyes napján újból meg lehet kapni.  Tovább…