Vándorbölcsők átadási ünnepe

2018. dec. 9-én, Advent II. Vasárnapján templomunkban a déli fél 11 órás szentmisén a jelenlévők közösen is imádkoztak a születendő gyermekekért és a szentmise végén Ft. Bálint Emil plébános megáldotta a tizenegy vándorbölcsőt, mely előzetes jelentkezés alapján gazdára is talált, hogy a megszületett gyermekek ebben kezdhessék el életüket.

Az átadás előtt Sepsiszéki Nagy Balázs elmondta, hogy  idén tavasszal magyarországi mintára miként indította útjára  a Székelyföldi Vándorbölcső programot. Ezen a vasárnapon olyan szülők vehették át a bölcsőket, akiknek decemberben vagy januárban születik a kisgyermekük. Öröm volt látni a reményteljes arcokat, tekinteteket, amelyek várják az útonlévő és megérkezni akaró ajándékot, magyarságunk új hajtásait.

Foto: Iochom Zsolt

Március 24-én a Gyarapodó magyarság mozgalom keretében indítják útjára az Úz völgyében, Csinódon a Vándor- bölcső programot, mely az anyaországi Három királyfi, három királylány mozgalom keretében működő Vándorbölcső projekttel közösen működne.

Jelentkezőket várnak mind bölcsők felajánlására, mind igénylésére, ugyanakkor olyan családok jelentkezését is, akik örömmel használnának fél évig egy vándorbölcsőt. Bölcsők felajánlását bárhonnan elfogadnak, akár már meglévő és kinőtt, használaton kívüli bölcsők formájában, akár új darabok beszerzésére. Tovább …