Főegyházmegyei gyűjtés a fogyatékkal élők megsegítésére

(…) A felnőtt korú fogyatékkal élők segítésére talált megoldást a Gyulafehérvári Caritas olyan módon, hogy a csíkszeredai Szent Ágoston templom alagsorában berendezett három helyiséget (140 négyzetméteren) nap-pali foglalkoztatónak, ahol 18 – fogyatékkal élő – felnőtt személy számára megszervezte és elindította a nappali foglalkoztatást.

Időközben a nappali foglalkoztatást igénylő fogyatékkal élő személyek száma annyira megnövekedett (24 fő), hogy – helyszűke miatt – nem tudnak ellátást biztosítani minden igénylőnek. Ugyan-akkor a nappali foglalkoztatást igénylők száma tovább fog növekedni, mivel az iskolai foglalkoztatásból, oktatásból kikerülő fogyatékkal élő fiatalok számára nincs más lehetőség a Csíki-medencében.

Látva a Szent Ágoston Nappali Foglalkoztató helyszűke miatti, nehézkes működését, a Szent Ágoston Plébánia felajánlotta és át is adta 25 évre a CARITAS-nak a régi kápolna épületét, amely üresen állt, de most átalakításra is szorult, hiszen a következő szolgáltatások kapnak helyet:

Tovább »»

A gyűjtés május 29-én, vasárnap lesz a szentmiséken