Hála a terményekért

2019. október 13-án, Vasárnap hálaadó ünnepi szentmisére gyűlt össze a Szent Ágoston plébánia közössége, hogy köszönetet mondjon a jó Istennek az ez évben tapasztalt áldásért, a kapott javakért, terményekért, melyek biztosítják a téli időszakara a tartalékot a családtagok, személyek számára.

A templomban megáldásra kerültek az oltár elé helyezett termények, hogy azok a test és a lélek javát szolgálhassák és használatuk Isten jóságára, szeretetére emlékeztessen.

A szentmise után a jelenlévők a Csíkszeredai Gyermekek Háza szólistáinak énekét hallhatták.

Az ünnepi együttlét a későbbiekben a templomtéren folytatódott, ahol lehetőség volt meghallgatni a Codex régizene tolmácsolásában felcsendülő korhű muzsikát.

A gyermekek élményerűleg követték Bende Zsuzsa: A hétlábú paripa című mese bábelőadását, de a felnőttek közül is bőven akadt olyan, aki csatlakozott a mese magával ragadó elvarázsló világához. Később pedig szülők és gyermekek együtt alkották meg őszi termény bábjaikat.

A közösségi együttlétet a sorsjegyek és értékes ajándékok új gazdára találása tette izgalmasabbá, de lehetőség nyílott egy kis harapni való mellett elbeszélgetni rég nem látott személyekkel, ismerősökkel.