Házasság hete 2019. – Randevú egy életen át

Mi is a házasság hete?

Idén Magyarországon tizenkettedik, Erdélyben a Családpasztorációs Központ kezdeményezésére immár kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Házasság hete a magyarországi és erdélyi keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával.

A közel két évtizede, 1996-ban Richard és Maria Kane kezdményezésével Angliából indult nagyszabású rendezvénysorozat célja, hogy Valentin-nap környékén minden évben egy hétig ráirányítsa a figyelmet a házasság, a család értékeire, valamint központi szervezésű programokkal, illetve civil kezdeményezésű rendezvények katalizálásával elérhető közelségbe vigye a segítséget azok számára, akik házasságra készülnek, vagy akik már házasságban élnek, de problémákkal szembesülnek.

„A házasság Isten csodálatos ajándéka és gondoskodása az ember számára, amelyben a felek megtapasztalhatják a feltétel nélküli szeretet, a hűség és az őszinte megbocsátás értékét egy nekik rendelt, de nem tökéletes társon keresztül. A házasságban egy férfi és egy nő saját elhatározásából elkötelezi magát, hogy egymás bátorítására, segítésére és védelmére törekszik egész életében. Ilyen módon a házasság felelősségteljes, biztonságos és meghitt közösséget jelent számukra, és áldásul szolgál életük minden más területén is. Tovább …