Jelenlévő állapot – Közlemény

Az elmúlt napok állami és egyházi vezetőink sürgősségi rendelkezéseit betartva a csíkszeredai Szent Ágoston templomban

Vasárnap (2020. márc. 22.)  csak 9 órától és 11 órától  lesz szentmise zárt ajtók mögött, a hívek jelenléte nélkül, melyet a kihangosítás által az udvaron lehet hallgatni vagy a világhálón keresztül élőben is be lehet kapcsolódni. Járvány idején nincs vasárnap esti mise.

Élő közvetítés 2020. márc. 22., vasárnap 8.30 órától itt.

Hétköznap a szentmiséket továbbra is a megszokott időpontokban (reggel 7.30, este 6 óra) a templomba végezzük zárt ajtók mögött, a hívek jelenléte nélkül.

Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén (márc. 25., szerda) 11 órától és este 6 órától lesznek szentmisék, melyet szintén a világhálón közvetítünk.

Kérjük a kedves testvéreket, hogy a már korábban kért felhívásnak szigorúan tegyenek eleget (2 méteres távolságtartás, gyakori kézmosás, az érintkezés, kézfogás mellőzése, elszigetelődés), a járvány megelőzése, lassítása érdekében.

FONTOS INFORMÁCIÓ: Egyházunk törvénye szerint a vasárnapi szentmisén való részvétel minden római katolikus hívőnek kötelező. A főpásztor azonban rendkívüli helyzetben (járványveszélyben most) felmentést adhat ezen kötelezettség alól. Körlevelében Kovács Gergely érsek atyánk megtette ezt. Ennek értelmében, aki személyesen nem vesz részt a vasárnapi szentmisén, nem követ el súlyos bűnt.

Kérjük az idős személyeket, hogy maradjanak odahaza lakásaikban és a TV-n, interneten, a Mária Rádión keresztül kapcsolódjanak be az imádságba, a szentmisék hallgatásába, közvetítésébe.

Országunk püspökei közös imádságra hívnak a járvány megszűnéséért. Arra buzdítanak, hogy Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepére készülve, március 22-e és 24-e között, azaz vasárnaptól keddig mindenki imádkozza el a teljes rózsafüzért, azaz mind a négy rózsafüzért egyénileg, vagy bekapcsolódva az Erdélyi Mária Rádió közvetítésébe 15.00-17.00 óra között.

Kérünk mindenkit, hogy kapcsolódjon be az imahadjáratba.