Márc. 25. – Világméretű közös imádság

Március 22-én délben az Úrangyala elimádkozása után Ferenc pápa felhívással fordult a különféle felekezetekhez tartozó összes keresztényhez, hogy március 25-én, szerdán délben mindenki együtt imádkozzon a Magasságos, Mindenható Istenhez.

„Ezekben az emberpróbáló napokban, amikor az emberek a fenyegető világjárványtól rettegnek, szeretném javasolni az összes kereszténynek, hogy egyesített hanggal, együtt esedezzünk az Ég felé. Kérem az összes egyház és az összes keresztény közösség vezetőjét, valamint a különféle felekezetekhez tartozó összes keresztényt, hogy imádkozzon a Magasságos, Mindenható Istenhez, és mondjuk el egyszerre azt az imát, amelyet Urunk, Jézus tanított nekünk. Kérek tehát mindenkit, hogy egyrészt mindennap többször is imádkozza el a miatyánkot, március 25-én, szerdán délben viszont közösen, mindnyájan együtt imádkozzuk. Azon a napon, amikor sok keresztény arra emlékezik, hogy Szűz Mária hírt kap az Ige megtestesüléséről (Gyümölcsoltó Boldogasszony), az Úr hallgassa meg összes tanítványa egy lélekkel mondott imáját, kik a feltámadt Krisztus győzelmének megünneplésére készülnek. Tovább …

A Szent Ágoston templomban 2020. márc. 25-én (Gyümölcsoltó Boldogasszaony), szerdán délelőtt 11 órától és este 6 órától lesz szentmise, amit a világhálón keresztül közvetítünk és kérjük a kedves híveket, hogy így kapcsolódjanak be az ünneplésbe.

A 11 órás szentmise végén az Úrangyala imádsággal pedig bekapcsolódunk Ferenc pápa világméretű közös imádságába, hogy a járvány mielőbb megszűnjön.