2020. Nagycsütörtök

Nagycsütörtökön az esti szentmisével elkezdődik a Húsvéti Szent Háromnap és Húsvétvasárnap az Esti dicsérettel végződik. Ezekben a napokban Krisztus szenvedéséről, kereszthaláláról és feltámadásáról emlékezünk meg, most sajnos a hívek jelenléte, bekapcsolódása nélkül.

E legszentebb napokon különösen is ápolnunk kell magunkban azt a lelkületet, mely Krisztusban is megvolt: Ő “megalázta önmagát és engedelmes lett mindhalálig, mégpedig a kereszthalálig. Ezért Isten felmagasztalta és olyan nevet adott neki, amely felette van minden névnek, … s hogy minden nyelv hirdesse az Atyaisten dicsőségére, hogy Jézus Krisztus az Úr” (Fil 2,8-11).

A mai estén Exc. és Ft. Tamás József püspök atya vezetésével az utolsó vacsorára emlékezünk. Felidézzük Jézus szolgáló szeretetét, amellyel megmosta tanítványai lábát és átéljük az Oltáriszentség alapítását. A búcsúzó Jézus saját testét és vérét hagyta ránk, hogy lelkünket táplálja és keresztáldozata állandóan közöttünk levő valóság legyen.

Útmutató a liturgia követéséhez itt található.

A Szentmise templomunkban 18. órakor kezdődik, melyet élő közvetítésben a YouTube csatornán lehet követni és belekapcsolódni.