„Nem vagyunk egyedül, mert Isten velünk van” – Interjú az idei CSIT főszervezőivel

Jelzőket is nehéz találni arra a szellemiségre, amely a Csíksomlyói Ifjúsági Találkozón tapasztalható: több mint ezer lelkes fiatal résztvevő, száz önkéntes, rengeteg pap és lelkivezető.  Beszélgetés imáról, szervezésről, lelki ébredésről az idei CSIT két főszervezőjével, Ferencz Evelinnel és Bereczki Zsolttal. 

Ébredj és lépj – ez volt a mottója az idei CSIT-nek. Valóban úgy tűnik, mintha az erdélyi fiatalok különleges lelki fellendülést adnának a Kárpát-medence magyarságának.

Bereczki Zsolt: Erdélyben az utóbbi pár évben egy lelki fellendülés, egy ébredés indult el. Több közösségi csoport jött létre, ahová a fiatalok elmehetnek. Olyan papjaink vannak, akik támogatnak bennünket fiatalokat, segítenek abban, hogy meghalljuk Isten hangját. Mi pedig olyan rendezvényeket szervezünk a segítségükkel, amelyek hitünk szerint Istennek tetsző, és amelyekkel a többi fiatalt is meg tudjuk szólítani.

Ferencz Evelin: Én a CSIT-munkatársaként azt tapasztalom, hogy hatalmas áldás van a munkánkon. Folyamatosan ezt éljük meg, itt a mostani találkozón is ez történt: nagy kegyelmekben részesülünk. Ennek a titka pedig az imában rejlik: húsvétvasárnap óta minden nap (!) imádkozott valaki a CSIT-ér. Tovább…