Szabadtéri szentmiséken való részvétel módja

A mai naptól érvénybe lépett állami előírások tükrében Dr. Kovács Gergely gyulafehérvári érsek körlevelet adott ki, amely tartalmazza a 2020. május 15. után alkalmazandó egyházi intézkedéseket és előírásokat. A körlevél teljes szövegét az alábbiakban adjuk közre.

Szám: 579 – 2020

2020/V. KÖRLEVÉL
INTÉZKEDÉSEK FŐEGYHÁZMEGYÉNKBEN 2020. MÁJUS 15. UTÁN

A járvány – és az annak megelőzése, megállítása érdekében tett erőfeszítés – megváltoztatta mindennapjainkat, szokásainkat. Megszokott életmódunkon mindannyiunknak változtatnunk kellett. A Főtisztelendő Paptestvéreknek és a Kedves Híveknek köszönöm a türelmet, a megértést és hűséget.

A szükségállapot megszűnése után egy új, de még mindig rendkívüli időszak következik.

Ezért arra kérem Paptestvéreimet és Híveimet, hogy legyenek nyitottak a felkínált lehetőségek előtt, de ugyanakkor elővigyázatosak is.

A most kezdődő időszakra Főegyházmegyében az alábbi rendelkezéseket közlöm:

  1. Mindenben kövessük a hatóságok járványügyi előírásait, különös figyelmet fordítva azokra, amelyek a közös terek és tárgyak használatára vonatkoznak. Mindenki gondoskodjon védőmaszkról, amelyet az előírásoknak megfelelően használjon, és vigyázzon arra is, hogy tartsa meg a személyek közt előírt fizikai távolságot. Tovább …

Az állami rendelkezések és a körlevél értelmében  a vasárnapi szentmisék reggel 9 órától és 11 órától a Szent Ágoston templom előtti téren lesznek, hogy így a hívek is betartva az előírásokat (megfelelő távolságtartás és védő maszk viselése), részt vehessenek a közös ünneplésen, amelyre már oly rég óta nem volt lehetőség.

Vigyázzunk egymásra! Vigyázzunk egészségünkre!