Konkretizálódnak a pápalátogatás körüli tudnivalók

Sajtótájékoztatót tartottak a szentatya csíksomlyói látogatását előkészítő bizottság sajtófelelősei Kolozsváron, február 27-én: Oláh Zoltán, Bodó Márta és Veres Stelian mellett az eseményen jelen volt Böcskei László nagyváradi megyés püspök is.

Oláh Zoltán a sajtótájékoztató elején bemutatta az eseményre készült bannert, a logókat. Ferenc pápa nem csak Székelyföldre, hanem mind a négy magyar római katolikus egyházmegye híveihez érkezik. Böcskei László jelenléte annak nyomatékosítása, hogy a többi három egyházmegye is fontosnak tartja a pápalátogatást, és a történelmi eseménynek mind a négy egyházmegye a házigazdája.

Böcskei László püspök elmondta: a pápalátogatás nem egy helyi ügy, a többi egyházmegye (nagyváradi, temesvári, szatmári) is magáénak tekinti, és részese ennek a történelmi eseménynek. Visszaemlékezett Ferenc pápa ígéretére, amit az őszi ad limina látogatáson tett, hogy otthon, a saját életterükben szeretné megismerni híveit. Eljövetelével a szentatya képletesen átölel minket, megköszöni a múlt sötét korszakaiban tett kitartásunkat, a biztatás üzenetével érkezik. Biztatás ez a látogatás egy olyan világban, amelyben keressük az utunkat. Egyben ajándék és kihívás a pápalátogatás. Nagy ajándék az, hogy … tovább: