Szerdán 13 órakor harangszó a hála jeleként

Szerdán megszólalnak Székelyföldön a harangok azokért, akik a lakosságért dolgoznak.

A székelyföldi megyék több mint 60 települése csatlakozott a marosvásárhelyi kezdeményezéshez: szerdán egyszerre szólalnak meg a harangjaik mindazokért, akik a lakosságért dolgoznak a pandémia ideje alatt. Vass Levente képviselő sajtóirodájának közleménye szerint április 1-jén, szerdán, 13 órakor egyszerre szólalnak meg a templomharangok Maros, Hargita és Kovászna megye több mint 60 településén köszönetnyilvánításként mindazoknak, akik ezekben a napokban nem maradhatnak otthon: orvosoknak, asszisztenseknek, ápolóknak, gyógyszerészeknek, bolti eladóknak, szállítóknak, takarítóknak, rendfenntartóknak és mindenkinek, aki a lakosságért dolgozik a pandémia ideje alatt. Tovább …

A kezdeményezéshez a csíkszeredai Szent Ágoston plébánia és közösség is csatlakozik, kifejezve ilyen formában is a köszönetet és a hálát azoknak, akik most nagyon sokat tesznek értünk, egészségünkért.

A kedves testvéreket pedig arra kérjük, hogy  a szolidaritás nevében nyitott ablakkal hallgassák és foglalják imáikba a közösségért tevékenykedő személyeket.