Újabb rendelkezés koronavírus kapcsán

Kedves Testvéreim! Kedves jó Hívek!

Amint a híradásokból már ismert, Marcel Vela belügyminiszter, szerdán bejelentette, hogy tilos minden beltéri rendezvény, beleértve a vallási, templomi liturgikus tevékenység szervezése.

Ugyancsak tilos a több mint 100 (száz) fős kültéri események szervezése is. Ennek, és az erre utaló főegyházmegyei rendelkezés (ld. III/2020. Körlevél és a 2020. márc. 19-i körlevél) értelmében, valamint munkatársaink, híveink és a magunk egészségének védelmében, az elkövetkezendő időben, templomunkban NEM lesznek nyilvános szentmisék és liturgikus cselekmények.

A szentmiséket (előjegyzett szándékokat) a hívek jelenléte nélkül mindennap elvégezzük.

Vasárnap csak 9 és 11 órától lesznek szentmisék templomunkban, melyebe az udvaron a kihangosítás által belelehet kapcsolódni megtartva egymástól az 1 m távolságot.

Kovács Gergely érsek atya rendelkezése. Tovább…

Kövessük a hivatalos híradásokat, az aktuális közleményeket és kérünk mindenkit, hogy igazítsuk ehhez a rendkívüli helyzethez életünket.

Az időseket nyomatékosan kérjük, hogy maradjanak otthon és a média hullámhosszán kapcsolódjanak bele a napi szentmisékbe.
Ezek az intézkedések, még akkor is, ha nehéz elfogadni a javunkat szolgálják. Nehéz időt élünk, de ne féljünk. Vigyázzunk egymásra, imádkozzunk egymásért és mindazokért a szándékokért, amelyeket az Érsek atya megfogalmazott a vasárnap felolvasott körlevelében.

Isten áldása kísérjen mindannyiunkat, hogy a járvány elmúltával ismét együtt ünnepelhessünk az Úr házában, itt a Szent Ágoston templomban.

Bálint Emil plébános, felcsíki főesperes

 

Újabb óvintézkedések Csíkszeredában. Tovább …